пятница, 29 июля 2016 г.



                       День святого пророка Іллі


     

                           







   


    2 серпня - день пророка Іллі.Цей святий один з найбільш великих пророків старого заповіту. Народився в Палестині за дев"ять століть до народження Ісуса Христа. Ще змолоду присвятив себе служінню Богові,навіть оселився серед пустелі та вів життя в пості та молитвах.За церковними переказами, пророк Ілля за свою службу во славу Господа був узятий на небо - відправився туди на вогненній колісниці.В читальному залі районної бібліотеки до дня вшанування святого пророка Іллі оформлено викладку літератури "На Іллі новий хліб на столі"











среда, 27 июля 2016 г.


Хрещення України -Русі- перша сходинка до духовності.

     
      Щороку 28 липня відзначається День Хрещення Київської Русі,що стало поворотним моментом в становленні держави.До цієї дати в читальному залі районної бібліотеки організовано виставку - перегляд "Духовного причастя світлий шлях",на якій представлені матеріали, що дозволяють користувачам відчути подих історії ,  духовну спорідненість, знайти свій шлях у майбутнє .Саме завдяки Хрещенню Русі і була сформована наша цивілізація.
Прийняття християнства та хрещення земель Володимиром Великим дало змогу середньовічній Русі увійти до кола цивілізованих Європейських держав.

вторник, 26 июля 2016 г.

              Законодавство на захист учасників АТО

               В читальній залі районної бібліотеки відбулася зустріч учасників АТО та їх сімей з начальником відділу взаємодії з суб"єктами надання безоплатної первинної правової допомоги А.Пилипчук,яка познайомила присутніх із Законом України "Про статус ветеранів війни,гарантії їх соціального захисту" та Постановою Кабінету Міністрів України "Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань" Консультацію "Пільги, права та гарантії для учасників бойових дій " надала представник районного центру соціальних служб для сімї дітей та молоді Я.Поповська. Працівниками читального залу оформлено прес- перегляд "Законодавство гарантує: на допомогу учасникам АТО"



четверг, 14 июля 2016 г.

                      Історичний шлях до суверенітету України.

       Декларація про державний суверенітет України - прийнята Верховною Радою України 16 липня 1990року. Так, в літописі нашої держави розпочалася нова сторінка - епоха утвердження України як самостійної та незалежної країни,саме цей документ закріпив основи української держави.
        З метою відзначення 26 річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України та формування у населення  національної свідомості,патріотизму,відповідальності  за долю України,в читальній залі Томашпільської районної бібліотеки організовано книжкову виставку "Історичний шлях до суверенітету України",де користувачі бібліотеки мають змогу познайомитися з матеріалами історії прийняття документа,книгами з історії та сучасності України.Ознайомитися з Декларацією про державний суверенітет України Ви зможете завітавши до читальної зали нашої бібліотеки.



четверг, 7 июля 2016 г.

                        Мрії про Україну:дитячий погляд.

       Під такою назвою проходить Всеукраїнський конкурс дитячої творчості, присвячений 25-й річниці Незалежності України.Організаторами виступили Фонд Миколи Томенка "Рідна країна" та Національна бібліотека України для дітей.
          У першому турі конкурсу ,який організувала районна бібліотека для дітей прийняло участь 59 юних читачів району.На конкурс діти надсилали поетичні,прозові твори та малюнки,які відображали майбутнє України,входження її в Європейську спільноту.Вісімнадцять кращих робіт районне журі відібрало для участі в обласному турі.
            І приємна новина чекала на працівників районної бібліотеки для дітей - дві наші землячки Аліна Дмитришина із Вил та Аліна Прущак із Марківки стали переможцями обласного туру. Аліна Дмитришена  зайняла 1 місце,а Аліна Прущак -2.
             Пятого липня в обласній бібліоткці для дітей імені І.Франка переможцям обласного туру конкурсу директор обласної дитячої бібліотеки Тетяна Мрищук вручила дарунки. Діти зачитували свої твори та відвідали  Вінницький краєзнавчий музей.
             Роботи 18 переможців другого обласного туру направлені в Національну бібліотеку України для дітей для участі в третьому завершальному етапі конкурсу.
             Чекаємо і надіємося на перемогу юних томашпільчанок.