среда, 11 июня 2014 г.

Слава Шевченкаслава України

     Для якнайширшого розкриття змісту і творчості Тараса Шевченка в читальному залі Томашпільської районної бібліотеки оформлено ювілейну книжкову виставку «Слава Шевченка – слава України».


     Представлені книги розкривають світову велич і багатогранність таланту великого сина України. Книжкова виставка складається з 3 розділів. У розділ І «Тарасові твори сяють, як зорі» представлено літературну спадщину великого українського поета, автора творів, які принесли митцеві всенародну любов українського народу та прославили його імя. «Шевченко Т. Г. Повне зібрання творів у 12-ти т.», «Шевченко Т. Усі твори в одному томі», Шевченко Т. Г. «Кобзар» та ін.
     Розділ ІІ «Доля схожа на легенду», розкриває література: «Шевченко – геніальний поет», «Шевченко – геніальний художник».
Диво велике, що в одній людині, яка виросла з найглибших низів кріпацької неволі. У розділі представлені твори: Касіян В. «Пророк», Зайцев П. «Життя Тараса Шевченка», Т. Шевченко «Невідомі сторінки життя» і т. д.
     У розділі ІІІ «Шевченків світ в буянні фарб, сплетінні ліній» розміщені книги про мистецьку спадщину Тараса Шевченка: Антонович Д. «Шевченко – маляр», Яцюк В. «Віч-на-віч із Шевченком», «Національний музей Тараса Шевченка» та ін.
     Дана виставка, яка представлена увазі читачів далеко не повний перелік книг, що містяться в нашій бібліотеці. Змістовніше ознайомитись з бібліотечною «Шевченкіаною», поповнити свої знання можна завітавши до бібліотеки.

Коновал О. Й.
Бібліотекар читального залу

Комментариев нет:

Отправить комментарий