среда, 24 февраля 2016 г.

Щедра грядка запрошує

     23 лютого «Щедра грядка» гостинно зібрала всіх своїх шанувальників в читальній залі районної бібліотеки. Приємним стало те, що ряди любительського обєднання поповнилися новими членами, які люблять працювати та вирощувати городні культури і щедро діляться своїм досвідом.

Цьогорічне наше перше засідання приурочене темі «Садівництво-городництво: зміна клімату, плюс чи мінус?».
Перед присутніми виступив голова любительського обєднання Слободян Г. В., який наголосив про важливість даного питання. Посушливе літо змушує садівників-городників знаходити нові, унікальні методи вирощування фруктів та овочів, і це вже стає необхідністю. Про це йшлося і в ряді відеопереглядів: «Природнеземлеробство. Посадка картоплі під солому»; «Як виростити врожайну моркву нависоких грядках»; «Поради садівникам, якщо літо булопосушливе». Особливо вразили всіх відеоперегляди «Диво в пустелі: сільськегосподарство Ізраїлю»; «Як в ізраїльській пустелі вирощуютьрослини» та «Городництво в Канаді. Картопля під сіном».
     Обміном досвіду з вирощування картоплі поділився Хомяк Володимир Васильович (с. Велика Русава) та Смоляк Світлана Йосипівна. Як виростити гарні врожаї перців, помідорів та баклажанів порадили Хімій Любов Михайлівна (с. Вила), Тименюк Тамара Олексіївна, Корчинська Ніна Григорівна, Щетніцька Олена Семенівна, Чижевська Тамара Федорівна, Єгорова Людмила Анатоліївна та Шкурак Тетяна Арсенівна.
     Члени «Щедрої грядки» поділилися насіннєвими матеріалами, та щирими порадами коли краще їх висаджувати, працівники читальної зали підготували книжкову виставку «Як посієш – так і заробиш!». А по закінченні засідання всі запрошені посмакували, вирощеними на своїй «Щедрій грядці», овочами та фруктами, а також поділилися рецептами їх приготування.




                 







Комментариев нет:

Отправить комментарий