среда, 27 апреля 2016 г.

День охорони праці

     Ідея проведення Всесвітнього Дня охорони праці бере початок від Дня Пам’яті загиблих працівників, вперше проведеного американськими і канадськими трудящими у 1989 році в пам'ять про працівників, які загинули та постраждали на роботі.
     Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім Днем охорони праці, щоб привернути увагу Світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення і просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше він відзначався у 2003 році.
     В Україні цей день отримав назву «День охорони праці» і відзначається згідно Указу Президента України щорічно 28 квітня.

     З цієї нагоди в читальному залі та на абонементі Томашпільської центральної районної бібліотеки організовано книжкові виставки «Безпека праці – право кожної людини» та «Охорона праці – запорука життя». На виставці представлено законодавство України про охорону праці в 4-х томах, нормативні документи, правові та організаційні основи охорони праці, література по охороні праці на підприємстві, в промисловості та різних галузях сільськогосподарського виробництва.

Комментариев нет:

Отправить комментарий