среда, 25 января 2017 г.


Пам'ять Героїв Крут…

         29 січня – цей день в історії України нерозривно пов'язаний зі словом Крути. Тоді, в січні 1918, після прийняття IV універсалу, який проголошував повну незалежність Української Народної Республіки, до Києва рвалася армія Михайла Муравйова…
         На захист УНР стали лише близько 300 чоловік – студенти-добровольці українського народного університету ім. св. Володимира, учні старших класів Кирило-Мефодіївської гімназії… «Згадаймо юність, що горіла в Крутах», під такою назвою в районній бібліотеці організована книжкова виставка, присвячена пам’яті Героїв Крут.
Серед представлених на виставці видань – книга «Крути, січень 1918 року», куди увійшли невідомі і маловідомі документи, свідчення, спогади учасників бою під Крутами.
         Зацікавлять читачів матеріали видань «Героїка трагедії Крутів», збірка «Крути», Зарицький В. «Крутянська подія», Байдаченко А. «День перед вічністю». В цих виданнях на основі спогадів учасників бою, роздумах сучасників осмислюється героїка подвигу юнаків України в ім’я своєї Вітчизни. Ми повинні знати історію, що вмита кров’ю і сльозами.


Комментариев нет:

Отправить комментарий