вторник, 24 октября 2017 г.

Визволення України від нацистських загарбників

День визволення України від фашистських загарбників – свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої Світової війни за межі сучасної території України. Український народ, який зазнав гітлерівської окупації і звірств фашистських головорізів, не схилив голови і не став на коліна перед загарбниками, разом з усіма народами-братами, він піднявся на священний і нещадний бій з ворогом.

     До 7З-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників в Томашпільській центральній районній бібліотеці проходить презентація  книжково-ілюстративної виставки «Визволення України: ціна перемоги», присвяченої безсмертному подвигу, ратній та трудовій звитязі українського народу в роки Другої Світової війни.
     Документи, представлені в експозиції, розкривають історичну правду про переможні й трагічні дні, змальовують образи учасників воєнних подій. 
Книги представлені на виставці – своєрідний літопис боротьби і мужності нашого народу, котрий здолав фашистську навалу і здобув Перемогу в травні 1945 року. Вони розповідають про героїзм і самопожертву воїнів-українців у боротьбі з гітлерівськими загарбниками.

     Книжкова виставка – це вдячний привід, щоб віддати належну шану не тільки воїнам, що піднялись на бій з фашизмом, а й усім тим, хто кував перемогу, працюючи на заводах і фабриках, у наукових установах, на ланах і фермах, хто боровся із ворогом у партизанських загонах і підпіллі, у Русі Опору за межами Батьківщини, хто не скорився і загинув у концентраційних таборах.




Комментариев нет:

Отправить комментарий