четверг, 22 февраля 2018 г.

Щедра грядка – 2018

22 лютого любительське обєднання «Щедра грядка» гостинно зібрало всіх своїх шанувальників (городників, садоводів) в читальному залі Томашпільської центральної районної бібліотеки. Приємним стало те, що ряди любительського обєднання поповнилися новими членами, які люблять працювати біля землі та вирощувати городні                                               культури і щедро ділитися своїм досвідом, і навіть
                                              насінням.

Цьогорічне наше перше засідання приурочене темі: «Органічне землеробство: крок за кроком». Перед присутніми виступив голова любительського обєднання Григорій Слободян, який наголосив про важливість даного питання. Адже органічні культури не обробляються хімічними засобами, тому й не мають у своєму складі небезпечних для організму речовин. 
Отже, вони мають користь для організму людини, зберігають природне середовище, не виснажуються присадибні ділянки. 
Про це йшлося у ряді відеопереглядів: «Родючі секрети. Органічне землеробство на присадибних ділянках», «Органічне землеробство – дешево та дієво!», «Життєві поради: органічне землеробство».

Присутні ділилися секретами вирощування різноманітних городніх культур. Балдинюк В. І. назвав найурожайніші сорти помідор та розповів, як змайструвати сушарню для сушіння фруктів в домашніх умовах. 



Тименюк Т. О. поділилася секретом посіву цибулі на зиму. Міщанчук Л. В. розповіла про технологію вирощування перцю та запропонувала насіння всім бажаючим. З оглядом літератури «Органічне землеробство: крок за кроком» познайомила учасників засідання бібліограф Чорна Г. П.




А Дейдиш М. І. присвятила «Щедрій грядці» (яка до речі діє в Томашпільській ЦРБ більше десятка років) вірш:




Традиційно по порядку
Засідає «Щедра Грядка».
Клуб любителів городу,
Відпочинку на природі.
Грядки, садки, квітники,
Виноградників рядки,
Висівання на розсаду –
Душі радість і розрада.
Як копати – розробляти,
Як рослинам раду дати,
Як підвищити врожай –
Тут знавці розповідають,
Обмін досвідом у нас:
Слободян Григорій ас
Мудрі Василь Балдинюк
І Тамара Тименюк
Щоб врожай ішов до рук!

По закінченню засідання всі запрошені смакували вирощеними на своїй домашній щедрій грядці овочами, фруктами, запашними компотами та ділилися рецептами їх приготування.





Комментариев нет:

Отправить комментарий