среда, 21 ноября 2018 г.

День памяті жертв голодомору


На початку ХХ століття Україна зазнала одну з найстрашніших трагедій – Голодомор. Країна втратила мільйони своїх дітей. Голодомор приніс багато горя.


До Дня памяті жертв Голодомору 1932-1933 років в усіх бібліотеках Томашпільської ОТГ проводяться різноманітні заходи: години памяті, години скорботи, оформлено книжкові виставки.


Працівники публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради організували книжкову виставку «Три колоски закуті дротом», яка знайомить користувачів бібліотеки із причинами та наслідками жахливої трагедії, спогадами і свідченнями очевидців, хто у своїй пам`яті через все життя проніс ці страждання і біль.







В Томашпільській селищній бібліотеці пройшла година памяті «Навіки до 30-х ми прикуті» для дітей. Бібліотекар розповіла дітям про ті страшні роки голодомору, про які вони знають з книг та повідомлень в періодичних виданнях. Присутні переглянули відеофільм про ті події, а також поділилися своїми враженнями про голод 30-х років та про розповіді бабусь та дідусів, які пережили роки лихоліття.





В Горишківській сільській бібліотеці оформлено книжкову виставку «Голодомор – чорна сповідь моєї Вітчизни», а Нетребівська сільська бібліотека підготувала тематичний куточок «Чорні крила голодомору».



Комментариев нет:

Отправить комментарий