понедельник, 16 января 2023 г.

До Дня пам’яті Кіборгів в читальній залі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради проходить презентація книжкової виставки-інсталяції «Кіборги. Герої не вмирають»

Україна 16 січня вшановує пам'ять «кіборгів», які загинули внаслідок підриву терміналу Донецького аеропорту в січні 2015 року. Героїчна оборона летовища тривала 242 дні.

За стійкість, безстрашність і непереможність, захисників назвали «кіборгами», а форпост українських кіборгів став символом української мужності, оплотом українського духу.

До Дня пам’яті Кіборгів в читальній залі Публічної бібліотеки  Томашпільської селищної ради проходить презентація книжкової виставки-інсталяції «Кіборги. Герої не вмирають» на якій представлені книги та періодичні видання, що знайомлять користувачів бібліотеки з легендарною обороною Донецького аеропорту.

Гортаючи сторінки представлених на виставці документів, серед яких «Аеропорт» Сергія Лойка, «АД 242. Історія мужності, братерства, самопожертви», «Героям слава» та ін., користувачі бібліотеки мають можливість доторкнутися до живої історії своєї країни і розширити свої знання про тих, хто в оточенні противника довгі місяці, в спеку і холод, іноді навіть, без води і продуктів харчування, тримаючись на силі волі і адреналіні, обороняли Донецьке летовище. Адже в таких випробуваннях, які зараз переживає наша рідна Україна, народжується справжня нація, а сьогоднішні герої – приклад мужності, хоробрості, величі духу, совісті, патріотизму. 






Комментариев нет:

Отправить комментарий