вторник, 14 февраля 2023 г.

День Святого Валентина


💞День Святого Валентина ще іменують Днем усіх закоханих. Свято активно відзначається молоддю щорічно 14 лютого. Де зародилася традиція святкування достовірних даних немає. За переказами, цього дня вшановують великомученика Валентина - священика, який всупереч наказу імператора Клавдія 11, що забороняв молодим чоловікам мати сім’ю,таємно вінчав закоханих.
Коли дії священика були розсекречені він постав перед судом, піддавшись жорстоким тортурам і згодом був страчений. В ніч перед стратою він написав своїй коханій лист-признання в любові у віршованій формі. Згодом такі листи стали називати «валентинками». 💝
💖Минуло багато часу, в X1V столітті священика Валентина канонізували - за благі діяння віднесли до числа святих. Відтоді День Святого Валентина активно святкується в Європі і в нашій країні.
💘День святого Валентина - це свято романтики, кохання та ніжності. 14 лютого закохані висловлюють свої щирі почуття й обмінюються подарунками, влаштовують сюрпризи своїй другій половинці.
📕📗📘До цього свята в читальній залі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради оформлено романтичну фотозону. Всіх закоханих запрошуємо до бібліотеки!💕





Комментариев нет:

Отправить комментарий