понедельник, 26 ноября 2012 г.

Той, що живе в піснях

Якби він не став поетом, він міг би стати характерним актором - частенько грав у житті. Якби він не став поетом, він міг би стати добрим співаком, бо голос мав оксамитовий, розкішного тембру баритон. Якби він не став поетом, то міг би стати композитором, бо частенько сам підбирав мелодії до своїх текстів. Якби він не став по­етом, він міг би стати вчителем. Хлопчики та дівчатка школи в Ов­ручі, де він працював завучем та викладачем української мови і літератури, надовго запам'ятали свого натхненного, запального, але завжди справедливого вчи­теля. Йому багато було дано від Бога, життя відкривало перед ним тисячі шляхів, тисячі ролей, кож­ну з яких він зіграв би блискуче. Але він став поетом, великим ук­раїнським поетом!!! Його ім'я Андрій Малишко.
Сто років з дня народження відомого поета-лірика святкували днями учні   6-Б класу   Томашпільської школи (класний керівник Майя Німеровська) в   центральній ра­йонній бібліотеці.

Екскурс у дивосвіт життя Андрія Самійловича Малиш­ка здійснили чарівні ведучі - Юлія Камінська та Ірина Вигодянська. Це з їх цікавої розповіді стало відомо, що майже чотири десятиліття Ма­лишко сипав зі свого поетичного неба на землю розмаїті зірки-поезії, викликаючи захоплення своїх шанувальників. Скільки їх в його доробку - важко підрахувати, та кожне його творіння сповнене чарівності та мелодійності. Тому й не дивно, що чимало віршів А.Ма­лишка з часом перетворились на пісні. І на святі линули твори на слова поета у виконанні Олексан­дра Васильківського, Олега Куліковського та Віктора Хабла прозву­чала пісня "Вчителько моя",
 Міша Бабій виконав на саксофоні "Пісню про рушник", а мелодією "Київсь­кого вальсу" зачарували присутніх учасники ансамблю Томашпільської музичної школи Богдана Антонишина, Ірина Сергушова, Данило Закорченний, Ольга Божок.

А як прониклися творчістю поета шестикласники! Кожен із них вивчив вірша, кожен продемонст­рував своє вміння художньо чита­ти його напам'ять.





Свято було підготоване бібліо­текарями Галиною Чорною та Оле­ною Коновал, що презентували присутнім виставку "Той, що живе в піснях".

Комментариев нет:

Отправить комментарий