среда, 3 июля 2013 г.

Вічне диво по імені книга

Нещодавно відновила свою діяльність Томашпільська районна жіноча рада, головою якої було обрано спеціа­ліста із соціальної роботи Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Людмилу Поперечну. Першим кро­ком роботи громадської організації стало проведення благодійної акції «Подаруй дитині книгу», метою якої став збір книг для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батькі­вського піклування, а також поповнення книжкових фондів сільських бібліотек. Заручившись підтримкою небайдужих, організатори акції зуміли влаштувати гарне свято для дітвори Томашпільщини, подарувати їм хвили­ни радості в канікулярний час.
Головною героїнею дійства була, звичайно ж, її Ве­личність Книга - мудра і цікава наставниця дітей. Саме про неї літературну композицію з різними загадками, за­шифрованими телеграмами, в яких треба було відгада­ти назви та героїв казок, підготували юні читачі районної бібліотеки під керівництвом   Євгенії Кукурудзи.
 
Про неабияку роль книжки в житті кожної людини го­ворили гості свята - голова районної державної адмініст­рації Олександр Корчовий,
 
 заступник голови районної ради Лариса Нароган. Керівники району за надання допомоги в організації і проведенні благодійної акції «Пода­руй дитині книгу» вручили подяки завідуючій Томашпільського ДНЗ «Сонечко» Олені Годній, директору рай­онної центральної бібліотеки Валентині Нагірняк, дирек­тору будинку дитячої творчості Мирославі Олійник.
Зігрівали та наповнювали теплом серця глядачів пісні та й танці у виконанні молодшої групи танцювального колективу "Шарм", Оленки Черих, Марійки Олійник та най­менших артистів - вихованців дитячого садочка «Сонечко»: Владис­лава Паращака, Олен­ки Сауляк, Іринки Кривов'яз, Насті Шпикуляк, Насті Костаревич та Насті Трибіди. Всі учас­ники свята отримали по­дарунки від благодійників приватних підприємців Альони Логінової, Тетяни Газовської, Наталії Сколодчук, Ми­хайла Чорно-писького, Олега Вигодянського, Євгенії Жмуд. Книги, які поповнять фонди Томашпільської селищної бібліотеки, Раківської та Марківської сільських бібліотек, люб'язно надали Олег Мундір, Оле­на Генсіровська та Марія Шаповалова. Пізнавальну літе­ратуру від видавництва «Ранок» міста Харкова та журна­ли від видавництв «Барвінок» та «Малятко» отримали 78 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою та піклуванням або вихову­ються в прийомних сім'ях та дитячому будинку сімейно­го типу. Цікаву літературу від українських книговидавництв залюбки почитають і малята дошкільної установи «Сонечко». Не залишився осторонь і селищний голова Валерій Немировський. Вже за традицією він не з по­рожніми руками відвідує всі районні свята. Цього разу Валерій Федорович подарував цікаві книги дітям з ма­лозабезпечених родин Томашполя.
От так і дітей, і дорослих поєднала Книга. І хочеться вірити, що цей захід з легкої руки організатора Людмили Поперечної, стане початком відродження потреби у книзі, хоч на якийсь час відірве дітей від комп'ютерів та теле­візорів, покличе до бібліотеки, до читального залу. І ніколи ніхто більше не посміє викинути книгу на вулицю чи смітник.


Комментариев нет:

Отправить комментарий