четверг, 28 августа 2014 г.

Майстер історичного роману

     З нагоди 90-річчя від дня народження видатного українського письменника Павла Загребельного на абонементі Томашпільської центральної районної бібліотеки відбулася презентація книжкової виставки «Майстер історичного роману».
     Павла Загребельного ще за життя називали класиком української літератури. Понад сорок років він працював в українській прозі, створивши більш 20-ти романів, серед яких «Диво», «Євпраксія», «Я Богдан».
     П. Загребельний любив писати на історичну тематику, досліджував людські долі. Один з його відомих романів «Роксолана» зявився тому, що письменник хотів залишити образ української красуні близький до реального. Тому проводив в наукових бібліотеках Києва і Стамбула багато часу. За його романами були створені кінострічки, які сьогодні дивляться мільйони глядачів.
     За життя Павла Загребельного цінували як читачі, так і критики. Два його романи «Первоміст» і «Смерть у Києві» відзначено Державною премією УРСР ім. Т. Г. Шевченка, роман «Розгін» – Державною премією СРСР. У 2004 році письменник був нагороджений званням Героя України.
     Шановні читачі! Запрошуємо Вас ознайомитись з життєвим шляхом патріарха української літератури та його творчою спадщиною.

Комментариев нет:

Отправить комментарий