четверг, 20 ноября 2014 г.

ГОЛОД ХОЛОДОМ ДИХАВ

     Історія кожного народу надзвичайно багато вражаючих, неповторних і нетлінних фактів, подій, постатей, до яких люди повертаються щоденно…
Серед розмаїття таких подій, сумом і скорботою в серцях мільйонів українців, величезним болем, як невимовна рана, нагадує про себе саме ця страшна подія – Голодомор в Україні 1932-1933 років.
З нагоди 81-ї річниці трагедії Голодомору, в Томашпільській районній бібліотеці відбувся урок історичної правди «Голод – біль і жах українського народу».
     Про страшне пекло, створене в Україні на початку 30-х років ХХ ст., свідомо спрямоване на фізичне винищення селян українців, розповіла присутнім завідуюча РДБ Є. Кукурудза.

     Факти, що в пік голоду щодня вмирало голодною смертю 25 тис. чол., щогодини – 1 тисяча, щохвилини – 17, викликали сльози і невимовний сум.
На заході відбулася презентація книги «Я приніс вам хліба, мамо…» та перегляд документального фільму «Україна: забута історія – Голодомор. Влада варта смерті».




     І в памяті про всіх тих, хто не дожив, не долюбив, в память про живих і ненароджених в читальному залі оформлено книжкову виставку-реквієм «Голод холодом дихав», з запаленою свічечкою на хлібині. Нехай у мільйонах маленьких вогників згорить страшний спадок голодомору, і буде шлях у майбутнє прямим і світлим.

Комментариев нет:

Отправить комментарий