вторник, 27 января 2015 г.

Голокост – шрам на серці людства

     З 23 січня читальний зал районної бібліотеки презентує книжкову виставку до Міжнародної памяті жертв Голокосту «Голокост – шрам на серці людства».
     Голокост – це назва 12-річного періоду, під час якого нацисти втілили у життя свої схеми знищення європейського єврейства. Починаючи з 1933 року, коли Адольф Гітлер став канцлером Німеччини, єврейський народ зазнав приниження, рабської праці, знущань та смерті. Спільники нацистів в інших країнах висліджували кожного єврея, таким чином «вирішували» єврейське питання.
     Зникають покоління, які пережили страхіття масових знущань, жахливу трагедію людства – Голокост. Молодь повинна знати, памятати ці страшні сторінки історії.
     Книжкова виставка включає в себе цінну інформацію про події цього трагічного періоду. Читачі мають можливість познайомитись з краєзнавчими матеріалами, спогадами очевидців про Томашпільське гетто.


     Першу і страшну акцію по знищенню євреїв, німці провели 4 серпня 1941 року, ще до створення гетто, очевидці стверджують, що в той день розстріляли 100 жителів Томашполя та навколишніх сіл. Списки загиблих томашпільчан увійшли до Книги Скорботи України.
     На виставці також представлені книги: Подольський А. «Уроки минулого», Історія Голокосту в Україні, Черная книга, Кузнєцов А. «Бабий Яр», Голокост в Україні (1941-1944 рр.).

Комментариев нет:

Отправить комментарий