пятница, 20 марта 2015 г.

Берегиня української поезії

Літературно-музичний вечір «Я вибрала долю собі сама», присвячений ювілею зірки сучасного українського письменництва Ліни Костенко, відбувся в читальній залі Томашпільської районної бібліотеки.
На вечір були запрошені читачі районної бібліотеки, працівники районного будинку культури та юні читайлики дитячої бібліотеки. Ведучий заходу, провідний методист будинку культури Віктор Хабло розповів присутнім про важливі етапи життя і творчості Ліни Костенко. Вшанували ювілярку її ж поезією. Читали душевно і дорослі і малята. Юлія Беркута та Владислав Юзвак інсценізували вірш Ліни Василівни «Бузиновий пан». Особливо присутнім сподобались вірші, покладені на музику. 
На заході лунали пісні у записі Ольги Богомолець, Віталія Козловського та місцевих аматорів районної сцени Світлани Соколовської (директора районного будинку культури) та Галини Чорної (бібліотекаря читальної зали), які виконали пісню-романс «Але про це не можна говорити»Відбувся перегляд слайдів, відеокадрів з документального фільму «Творчий вечір Ліни Костенко у Харкові». А завершився вечір запрошенням присутніх ознайомитись з творчим доробком Ліни Костенко, представленим на виставці-портреті «Така свавільна, вільна, молода».

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий