четверг, 5 марта 2015 г.

Бібліотека – громада: відкритий простір

Нещодавно Яришівська сільська бібліотека стала переможцем проекту «Бібліотека – громада: відкритий простір», що передбачає обладнання сільських бібліотек компютерною і офісною технікою, організацію доступу до мережі Інтернет, поповнення бібліотечних фондів книгами та періодичними виданнями. Фінансову підтримку надав Фонд «Монсанто» - світовий лідер з біотехнологій рослин, основна продукція якого є насіння кукурудзи, сої, бавовни, а також найбільш розповсюджений у світі гербіцид «Раундап».


19 грудня 2014 року в Яришівській сільській бібліотеці відбулося урочисте відкриття Інтернет-центру. Читачі отримали безкоштовний доступ до мережі Інтернет через Укртелеком і мають можливість користуватися сучасними засобами зв’язку, спілкуватися з рідними, замовляти товари і послуги через Інтернет, навчатися, займатися самоосвітою. А фермерам, власникам земельних паїв і присадибних ділянок доступ до нових Інтернет-технологій допоможе вирощувати високі врожаї.


15 січня 2015 року за проектом Української бібліотечної асоціації «Бібліотека – громада: відкритий простір» за підтримки Фонду «Монсанто» фонд Яришівської сільської бібліотеки поповнився на безоплатній основі новими прекрасними виданнями, як для дорослих читачів так і для дітей в кількості 53 примірники книг на суму 2658 гривень. А також фонд бібліотеки поповнився цікавими періодичними виданнями 14 назв, які надходять через відділення зв’зку і 14 назв електронних періодичних видань. З того часу, як бібліотеці запрацював Інтернет та оновився книжковий фонд, помітно зросла кількість користувачів, особливо їх відвідування. Працівники бібліотеки від себе особисто і від імені користувачів щиро вдячні  Українській бібліотечній асоціації, її Президенту Ірині Олександрівні Шевченко та Фонду «Монсанто» за надану можливість сільським жителям  безкоштовно користуватися новими Інтернет-технологіями.

Комментариев нет:

Отправить комментарий