среда, 27 января 2016 г.

Співець єдиної родини

(до 125-річчя від дня народження П. Г. Тичини)



     Сьогодні у день ювілею – 125 років від дня народження Павла Григоровича Тичини в читальному залі районної бібліотеки відбулася літературна година «Мова Тичини – співучий струмочок». Присутні на заході мали можливість ще раз звернутися до геніальної особистості, державного та громадського діяча, талановитого поета-модерніста, який зробив значний вклад у розвиток української літератури першої половини ХХ ст.
Рядки Павла Тичини, сповнені музичного звучання, надихають сучасних композиторів і виконавців на створення нових пісень. У 1992 році відома українська співачка Марія Бурмака написала пісню на вірш Павла Тичини «Памяті тридцяти», присвятивши її київським студентам і гімназистам, які загинули за Україну в бою під Крутами. У новому виконанні ця пісня доносить до слухачів ідею національного відродження країни. Відомі естрадні київські співачки Леся і Галина Тельнюк продовжили справу свого батька, письменника Станіслава Тельнюка, який свого часу працював над виданнями перших томів Тичини і написав про нього книгу спогадів. Сестри підготували для сольного виступу музичний цикл на вірші Тичини про «Пастелі». У їх виконанні присутні послухали ліричну пісню «Арфами, арфами» на слова Павла Тичини, яка сповнена любові до рідного краю.
Бібліотекар абонементу презентувала присутнім книжкову виставку «Співець єдиної родини», з якої шанувальники поезії ознайомилися з багатогранним талантом геніального поета, по-новому зрозуміли художню цінність його літературної спадщини.


Комментариев нет:

Отправить комментарий