пятница, 29 января 2016 г.

Подвиг Героїв Крут


     Сьогодні у залі засідань районної державної адміністрації  під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Віктора Ставнійчука відбулося засідання «круглого столу» з теми «Подвиг Героїв Крут»
Були запрошені: начальники, спеціалісти управлінь та відділів районної державної адміністрації, виконавчого апарату районної ради, керівники  підприємств, установ та організацій району, засоби масової інформації, Антонишин П. В. – директор НВК «Томашпільської ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназії», працівники центральної районної бібліотеки.
З вітальним словом виступив перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Ставнійчук – «У цей день, 29 січня 1918-го року, на невеличкій залізничній станції Крути близько трьох сотень недосвідчених курсантів військової школи, студентів та гімназистів вступили у нерівний бій з п’ятитисячним військом та ціною власного життя зупинили наступ армії на два дні.
Виборюючи право українського народу жити у власній державі, відстоюючи свої переконання, юні добровольці сміливо пішли в атаку та майже усі загинули в бою за високі ідеали. Той бій під Крутами став справжнім символом відданості справі боротьби за свободу і незалежність української нації.».
Директор НВК «Томашпільської ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназії» Павло Антонишин ознайомив присутніх з подіями в Україні у 1918 році, провівши паралелі з сьогоднішніми подіями в зоні АТО.
Працівники центральної районної бібліотеки презентували підбір тематичної літератури «Символ українського героїзму» та відеофільму «До Дня пам'яті героїв Крут».

Також згадали про борців за незалежність України від Героїв Крут до Героїв Небесної Сотні, вшановуючи їх світлу пам’ять хвилиною мовчання.

Комментариев нет:

Отправить комментарий