вторник, 6 июня 2017 г.


                        Стравами багата Україна - мати               


       У читальній залі Томашпільської центральної районної бібліотеки організовано  відкритий перегляд літератури  «Стравами багата Україна-мати».
До уваги користувачів книги про кулінарні вподобання українців, звичаї та традиції, пов`язані з їжею та харчуванням, а також  стародавні рецепти страв національної кухні, які свого часу були досить поширеними та популярними в Україні.
  Сучасним кухарям цікаво було дізнатися про напівзабуту рецептуру приготування борщів та юшок,  м`ясних  та рибних страв,  різноманітних  каш тощо.
Також на виставці представлені книги присвячені приготуванню традиційних  і  оригінальних  страв. 
Окремої уваги заслуговують література, в якій містяться рецепти приготування найголовнішої та найціннішої страви – хліба,  рецепти відродження втраченої свіжості хліба, а також способи використання черствого.
  Відмінною рисою української кухні є великий асортимент здорових і смачних страв. Український борщ, голубці, вареники з сиром, оспівані в піснях та знані у всьому світі. Славиться і печиво: калачі, паски, бабки, медівники. Чимало страв української кухні стають в один ряд із найкращими кулінарними витворами багатьох народів світу.

Кожен народ гордий своїми стравами, адже це теж своєрідний витвір народної майстерності. Українська кухня оригінальна і різноманітна за смаком, тому ми не повинні забувати її традицій. Коли ми готуємо якусь страву, завжди треба згадати – це пекла моя бабуся, а це варила моя мама. Завданням кожного українця є збереження власних кулінарних звичаїв для наступних поколінь. А книги та журнали з фондів нашої бібліотеки завжди вам допоможуть у цьому !



Комментариев нет:

Отправить комментарий