вторник, 26 июня 2018 г.

Оберіг нашої державності

28 червня Україна відзначає державне свято — День Конституції України. Конституція 1996 року стала важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства. Саме Конституція проголосила Україну суверенною, незалежною, демократичною, правовою державою. 
Напередодні державного свята в читальному залі центральної бібліотеки Томашпільської ОТГ відбулася інформаційна година на тему «Оберіг нашої державності». Присутні ознайомилися з історією створення Конституції України та її основними положеннями і статтями, а також із традиціями святкування Дня Конституції в різних країнах світу, переглянули відеофільм «Пилип Орлик. Гетьман-емігрант» про творця першої української Конституції гетьмана Пилипа Орлика.
До 22 річниці з часу прийняття Основного Закону України в читальному залі центральної бібліотеки організовано для перегляду відвідувачів книжкову виставку «Конституція – основа державності».
Представлені матеріали надають можливість кожному ознайомитися з важливими етапами історичного розвитку України на шляху до становлення України, як конституційної держави, значенням Конституції, в якій закріплено право українського народу мати власну державу.






Комментариев нет:

Отправить комментарий