вторник, 19 марта 2019 г.

Імя Івана Мазепи

20 березня виповнюється 380-років від дня народження гетьмана Лівобережної України Івана Мазепи – першого українського гетьмана, який незмінно тримав гетьманську булаву протягом майже 22 років (8081 днів).


Іван Степанович Мазепа (Колединський) є однією з найяскравіших, найвидатніших і найсуперечливіших постатей української історії.
Він був високоінтелектуальною особистістю, здобувши грунтовну освіту, володів кількома іноземними мовами на різному рівні, мав інтерес до ренесансового бачення правителя та держави, сам не цурався мистецтв – музики і віршотворення, цікавився архітектурою, книгами, образотворчим та ужитковим мистецтвом.
Іван Мазепа одним із перших виплекав ідею самостійної незалежної України. Втіленню цієї ідеї він присвятив все своє життя, поставивши за мету вибороти звільнення українського народу від панування чужинців.
В читальному залі Публічної бібліотеки функціонує експозиція книжково-ілюстративної виставки «Гетьман Іван Мазепа – борець за волю України».
Книжкові видання, які розміщені на експозиції, розповідають про життя та діяльність гетьмана та відкривають маловідомі факти з його життя.
Тож запрошуємо завітати до нашої бібліотеки та долучитися до перегляду експозиції книжково-ілюстративної виставки.


Комментариев нет:

Отправить комментарий