вторник, 19 марта 2019 г.

Художні світи Юрія Мушкетика

На абонементі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради діє виставка-портрет «Духовний  материк митця» із циклу «Ювілейна планета», присвячена 90-річчю від дня народження українського письменника Юрія Михайловича Мушкетика.


Юрій Мушкетик – визнаний майстер сучасної української прози. Перу письменника належить близько сорока романів, повістей, новел. Більшість творів письменника відображають історичний розвиток держави і роль особистості в ньому.
Шістдесятники з високою зацікавленістю зустрічали твори Ю. Мушкетика «Серце і камінь», «Капля крові» і надто споріднений із «Собором» Олеся Гончара роман «Останній острів», та прозу  письменника: роман «Жорстоке милосердя», повісті «Старий у задумі» та «Біль». Новим явищем у прозі стала повість «Суд над Сенекою». Роки незалежності повернули письменника до історико-патріотичної теми. Майже двадцять років пішло на остаточне завершення роману «Яса», згодом письменник подав читачам образ Івана Виговського в романі «На брата брат», образ гетьмана Полуботка в романі «Гетьманський скарб». Побачили світ книги новел «Зеленеє жито», «Смерть Сократа».
Ю. М. Мушкетик відзначений Національною премією ім. Т. Г. Шевченка та премією ім. М. Старицького.
Усі вищезгадані твори українського письменника представлені на виставці. У його романах зацікавлений читач знайде художньо звеличених рятівників України, історичну значущість їхньої боротьби…

Запрошуємо читачів завітати до бібліотеки для перегляду книжкової виставки.




Комментариев нет:

Отправить комментарий