понедельник, 11 февраля 2013 г.

Танковий король Росії – родом з Томашполя

Вже стало доброю традицією центральної районної бібліотеки презентувати книги подаровані авторами та її читачами. Подарунок цієї книги – особливий, тому, що вона від самого автора Володимира Сергійчука, професора, директора центру українознавства Київського Національного університету імені Тараса Шевченка, доктора історичних наук.
Книга Володимира Сергійчука «Танковий король Росії», 


 присвячена видатному організатору промисловості, уродженцю Томашполя Ісааку Мойсейовичу Зальцману, який в передвоєнні та воєнні роки зробив великий вклад в налагодження та виробництво нових танків.
Презентація відбулася в Томашпільській ЗОШ, перед учнями 9-11 класів з науковим дослідження виступив студент 3 курсу історичного факультету Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка Андрій Петровський, в якого Володимир Сергійчук є науковим керівником.
Учні з захопленням слухали виступ майбутнього історика, який наводив цікаві приклади з життя славетного земляка. До заходу був організований перегляд літератури та продемонстровано документальний фільм «І.М.Зальцман – король танків».

Комментариев нет:

Отправить комментарий