пятница, 21 февраля 2014 г.

Шевченкове слово у віках не старіє


До 200-річного ювілею Тараса Шевченка в читальному залі центральної районної бібліотеки пройшов літературно-музичний вечір «Між берегами вічності клекоче час», підготовлений спільно працівниками цієї бібліотеки та районною бібліотекою для дітей, учнями і викладачами Томашпільської музичної школи. У цей день учасники свята-зустрічі мали можливість доторкнутися серцем і душею до невмирущої поезії Великого Кобзаря, що став славою і гордістю українського народу, його заповітною думою і безсмертною піснею. 

Про потужні джерела поетової долі, про його дитинство у композиції «Мені тринадцятий минало» вела мову завідуюча бібліотекою для дітей Євгенія Кукурудза, проникливо, щиро і задушевно читали вірші Шевченка: Владислав Юзвак, Валерія Марущак, Софійка Закорченна, Аня Стафійчук, Вадим Лавренюк – учні Томашпільської школи-гімназії, Андрійко Чорний і Владик Ніякий – вихованці Томашпільського дитсадочка «Сонечко». 
Прозвучали твори у виконанні: Ганни Голуб – твір Ю. Шинкаренка «Йшло дівча лужками», Павла Беркути – «Мазурка» в обробці А. Зубченка, Ольги Божок – «Вокаліз» О. Курінного, Тетяни Салюк – «Хвилина розпачу» М. Лисенка, Богдана Качинського (акордеон), ансамбль духових інструментів під керівництвом викладача Світлани Кройтор «Така її доля» Тараса Шевченка, дует у складі Марини Сколодчук і Валерії Трачук «Нащо мені чорні брови» Тараса Шевченка (акомпанемент Лариси Міщанчук). 



Завершальним акордом свята стали слова ведучої:
«Живи, Поете, в бронзі і граніті,
   живи, Поете, в памяті людській,
   живи в піснях, живи у «Заповіті»,
             у слові праведнім, у славі віковій».

Комментариев нет:

Отправить комментарий