пятница, 14 февраля 2014 г.

Афганська війна – 25 років відлуння


15 лютого 1989 року радянські війська було виведено з Афганістану. До цього майже 10 років війни, 10 років боїв, крові, страхіття, подвигів.
В бойових діях Афганістану приймали участь 160375 українців. Загинули від поранень – 3280, пропали безвісти 80 чол., поранені більш ніж 8 тис. чол., стали інвалідами 3560 чол. На сьогоднішній час 72 військовослужбовці призваних з України залишаються в полоні. З Томашпільського району проходили службу в республіці Афганістан 115 чол. Повернулися додому в «Чорних тюльпанах» – 6…
В читальній залі районної бібліотеки відбулася презентація книги «Сектор обстрела», першого лауреата літературно-художньої премії Богдана Хмельницького, Ігоря Мойсеєва.
Повість відтворює епізоди недавньої війни в Афганістані. Герої твору постають не лише виконавцями, «гвинтиками» військової машинерії, а й особистостями, які замислюються над безглуздістю всього, що повязане з поняттям «війна».
Запрошуємо читачів, які цікавляться військовою, політичною історією ХХ ст., учасників бойових дій ознайомитись з книжковою виставкою «Афганістан – біль наших душ».
Підготувала і провела захід бібліотекар абонементу Козак А. М.

Комментариев нет:

Отправить комментарий