четверг, 11 января 2018 г.

Читаймо вірші Стуса Василя

   У ці січневі дні по всій Україні звучить ім’я Василя Стуса, поета, борця за  незалежність України, мученика радянських таборів. Народжений вінницькою землею, змужнілий і загартований на Донбасі, Василь ще зовсім молодим став на захист України, її народу і мови, за це і розплатився своїм життям. Проживши лише 47 років (як і Тарас Шевченко), чотирнадцять років провівши у карцерах, камерах-одиночках, на каторжних роботах за любов до України, поет створив вірші, що наближали нашу незалежність, державність,
   З творчістю видатного земляка читачі Томашпільської бібліотеки для дітей ознайомилися під час стусівських читань. Патріотичні вірші, вірші про кохання звучатимуть в бібліотеці протягом тижня. До заходу організовано перегляд літератури «Читаймо вірші Стуса Василя».

  На абонементі Томашпільської  бібліотеки для дорослих проходить презентація книжкової виставки «Літературні ювілеї 2018 року», першим розділом якої стала розгорнута книжкова виставка «Хресна дорога Василя Стуса». На виставці представлені твори поета та спогади про нього.




Комментариев нет:

Отправить комментарий