вторник, 3 апреля 2018 г.

Олесю Терентійовичу Гончару – 100 років

Олесь Гончар – видатний письменник, великий майстер слова, неповторний класик письменницької публіцистики другої половини XX ст. Він був романтиком, і закономірний його потяг до краси знайшов своє відображення в героях його творів. Вони красиві, самовіддані, вірні, чесні. Олесь Гончар – це письменник, який чудово поєднує лірику з епосом, романтизм із реалізмом. Твори Олеся Гончара широко відомі не лише в нашій країні, а й за її межами. Книжкові видання письменника виходили більш як 40 мовами народів світу, а окремі його новели, статті і уривки з романів публікувалися в сімдесяти шести країнах.
Свідченням високого авторитету Олеся Гончара не лише в Україні стало присудження йому Міжнародним Біографічним центром у Кембриджі почесного титулу «Інтелектуал світу 1993 року».
Він був романтиком, і закономірний його потяг до краси знайшов своє відображення в героях його творів. Вони красиві, самовіддані, вірні, чесні.
 Першими літературними вчителями майбутнього письменника були Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко, Іван Нечуй-Левицький, Панас Мирний, Андрій Головко, Степан Васильченко, Григорій Косинка, чиї твори він читав і перечитував з насолодою.
З нагоди ювілею письменника на абонементі Томашпільської центральної районної бібліотеки  організовано виставку-портрет «Слово про Олеся Гончара».

Комментариев нет:

Отправить комментарий