среда, 18 апреля 2018 г.

День пам’яток історії та культури

Міжнародний день пам’яток і визначних місць заснувала Організація Об’єднаних Націй у 1983 році. Його відзначають щороку 18 квітня. Цей день спрямований на підвищення обізнаності громадськості з різноманіттям культурної спадщини, заради збереження її для подальших поколінь. В Україні цей день має назву «День пам’яток історії та культури».
У реєстрі нерухомих пам’яток України нараховується майже 900 об’єктів. Всі вони — національного значення. Ще понад шість з половиною тисяч мають статус пам’ятки місцевого значення.
У Вінницькій області зосереджені усі види та категорії пам’яток, які є об’єктами національної та регіональної політики. На початок 2014 року на державному обліку перебувало 4307 пам’яток: 1739 – археології, 1893 – історії, 526 – містобудування та архітектури, 48 садово-паркового та ландшафтного мистецтва, 101 – монументального мистецтва. За цими показниками Вінниччина займає одне із провідних місць в державі, повідомляє Головне управління статистики у Вінницькій області. 
В читальному залі центральної районної бібліотеки до Дня пам’яток історії та культури проходить презентація книжкової виставки «Перлини Вінниччини», запрошуємо до перегляду.


Комментариев нет:

Отправить комментарий