среда, 23 января 2019 г.

День Соборності України – 2019

22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. 
Саме 22 січня 100 років тому було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської  Народної Республіки. Офіційно ж в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.
Патріотичне виховання є одним з пріоритетних напрямків роботи бібліотек  Томашпільської ОТГ. Тож напередодні Дня Соборності для користувачів бібліотеки для дітей було проведено історичний екскурс «100 років української Єдності».


Учасники заходу не тільки прослухали історію виникнення свята – Дня Соборності України, а й ознайомились з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом, яка відбулася 20 січня 1990 року як символ духовної єдності людей східних і західних регіонів України. Діти відповідали на запитання літературно-історичної вікторини продемонструвавши свої не аби які знання з історії рідної держави.
Публічною бібліотекою Томашпільської селищної ради до свята організовано книжкову виставку «Від історії злуки до омріяної злагоди», яка була представлена в селищному будинку культури під час урочистостей з нагоди 100 річчя з дня воз’єднання ЗУНР та УНР.




Ряд заходів до Дня Соборності проведено в бібліотеках-філіях ОТГ. В Горишківській бібліотеці відбувся екскурс в історію «Соборність України: сила великої Злуки».



«Соборність – свято духовного єднання» – під такою назвою пройшла інформаційна година для дітей із демонстрацією документального фільму: «100 років Акту злуки» в Томашпільській селищній бібліотеці-філії.



Комментариев нет:

Отправить комментарий