пятница, 15 февраля 2019 г.

Афганістан: біль душі і память серця

30 років уже минуло з часу виведення військ з Афганістану, війни яка забрала життя понад 3 тисяч наших співвітчизників, ще стільки ж стали інвалідами, а більше сотні тисяч у зовсім молоді роки посивіли і отримали звання ветеранів. Кожен 4-й учасник десятилітньої військово-політичної спецоперації Радянського Союзу в Афганістані –    
                                               українець.
Серед них проходили службу в республіці Афганістан 115 чол. з Томашпільського району. Не повернулися додому – 6 воїнів: Кравченко Сергій Анатолійович, Беззубов В’ячеслав Миколайович, Жорін Микола Михайлович, Кадук Сергій Вікторович, Сауляк Анатолій Васильович, Вознюк Юрій Михайлович.
Вже в мирний час районна спілка ветеранів війни в Афганістані понесла втрати: відійшли у вічність Анатолій Миколайович Скороход, Леонід Миколайович Терентьєв, Іван Павлович Нетребко, Микола Миколайович Данчик, Олександр Григорович Шпикуляк, Петро Володимирович Панковець, Володимир Іванович Сідак, Віталій Іванович Олійник.
В данину пам’яті воїнів-афганців в день 30-ї річниці виводу радянських військ з республіки Афганістан в селищному будинку культури під час урочистостей до відзначення цієї дати, працівниками Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради організовано виставку-пам’ять «Афганістан: біль душі і пам’ять серця».



Комментариев нет:

Отправить комментарий