пятница, 8 февраля 2019 г.

Діти єднають Україну

Під такою назвою проходить Всеукраїнський конкурс есе. Конкурс проводиться відповідно до Стратегій національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки та на честь 100-річчя з дня проголошення Акту возєднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. 

Організаторами конкурсу виступили Національна бібліотека України для дітей, Творче обєднання дитячих письменників України.
Основними завданнями конкурсу є плекання у молодого покоління почуття української ідентичності, національної самосвідомості, виявлення та стимулювання творчо обдарованих дітей та підлітків, зацікавлених у становленні України, як правової, демократичної, соціальної держави.
Участь у конкурсі прийняли і бібліотеки Томашпільської ОТГ. 12 юних читачів із 4 філій – бібліотек Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради: сіл Нетребівка, Ракова, Томашпільської селищної та філії – Бібліотеки для дітей представили свої роботи на розгляд журі.
У кожному дитячому творі головною лінією проходила ідея єдності України, саме зараз, в час військових дій на сході держави. Всі діти переконують дорослих прислухатися до них і сісти за стіл переговорів, завершити цю непотрібну війну, жити в мирі та злагоді.
Переможцями конкурсу на рівні бібліотек Томашпільської ОТГ стали: Андрій Поперечний та Денис Січкар з Томашполя, Іванна Петрига та Богдана Мілінчук з Нетребівки.
Роботи дітей направлені в обласну бібліотеку для дітей ім. І. Франка. Чекаємо результатів обласного етапу конкурсу та надіємося на перемогу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий