вторник, 2 апреля 2019 г.

Наша книжечка дитяча –
вірна подруга дітей

2 квітня, у день народження данського казкаря Ганса Християна Андерсена, дитяча книга святкує свої іменини. Свято започатковане в 1943 році. Саме в цей день у світі відзначають Міжнародний день дитячої книги. У бібліотеках, школах, дитсадках проходять цікаві масові заходи.

На одну дитячу книгу в Україні, а також у Томашполі, стало більше. Це перше своє дітище видала Людмила Поперечна. Книжечка називається «Жменька доброти». Автор презентувала свій творчий доробок у дитсадочку «Сонечко».
Діти із задоволенням слухали вірші та оповідання Людмили Анатоліївни, брали активну участь у її руханках, відгадували загадки.
Завідувач дитсадка Олена Годна та завідувач філії – Бібліотеки для дітей Євгенія Кукурудза щиро привітали молодого автора, побажали творчого натхнення і народження нових книг для маленьких читайликів.
А далі святкування книжчиних іменин продовжувалися в Публічній бібліотеці. Сюди завітали маленькі дошколярики. Бібліотечні працівники провели екскурсію по закладу, ознайомили малят із книгами та періодичними виданнями, а ведмедик Добрячок розповів діткам про значення книги та її історію. Дітям в бібліотеці дуже сподобалося і всі дружно пообіцяли стати читачами філії – Бібліотеки для дітей.











Комментариев нет:

Отправить комментарий