четверг, 11 апреля 2019 г.

Наш сучасник Вільям Шекспір

23 квітня 2019 року шанувальники класичного та сучасного мистецтва, театрали й романтики святкують подію грандіозного масштабу –  455 років від дня народження видатного англійського поета й драматурга Вільяма Шекспіра. Один з найвідоміших драматургів світу, автор принаймні 17 комедій, 10 хронік, 11 трагедій, 5 поем, 154 сонети.
Драматурги, письменники, поети вчаться у Шекспіра. Захоплювався його творчістю і Т. Г. Шевченко, якого твори Шекспіра рятували від розлуки і відчаю в роки неволі.
Твори письменника перекладені багатьма мовами світу і зявляються на театральній сцені частіше, ніж пєси будь-якого іншого драматурга, який коли-небудь жив і творив. Перші переклади Шекспіра українською мовою належать Пантелеймонові Кулішеві та Михайлові Старицькому, Шекспіра перекладали Іван Франко, Юрій Федькович, Павло Грабовський, Максим Рильський, Іван Кочерга, Юрій Клен та інші.

На абонементі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради оформлено розгорнуту книжкову виставку «Актуальний Вільям Шекспір». На виставці представлені видатні трагедії і комедії Шекспіра: «Сон в літню ніч», «Король Лір», «Гамлет», «Приборкання норовливої», «Макбет», «Отелло», «Багато шуму з нічого», і звичайно ж «Ромео і Джульєтта». Вони вважаються неперевершеними шедеврами світової драматургії. Його трагедії не мають собі рівних за глибиною проникнення в психологічну природу кохання. Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитись із безсмертними творами видатного драматурга.



Комментариев нет:

Отправить комментарий