четверг, 1 февраля 2024 г.

Бібліотека – платформа для РозМОВИ

 


📚📙Читальна зала Публічної бібліотеки Томашпільскої селищної ради радо зустріла гостей на заняття з вивчення та вдосконалення української мови.
📘Бібліотека взяла участь у конкурсі міні-грантів, яке проводило ГО Ми - Вінничани «Професійне зростання». Було написано проєкт щодо вдосконалення володіння українською мовою «Бібліотека – платформа для РозМОВИ», який став переможцем. Метою даного проекту є створення в бібліотеці осередку вивчення та вдосконалення володіння українською мовою із залученням широкого кола людей. В ході реалізації проєкту було закуплено двосторонній магнітно-маркерний фліпчарт для відображення важливих понять та ілюстрацій, допомоги розуміння матеріалу, для кращого сприйняття інформації в процесі спілкування.
Тема сьогоднішньої зустрічі: «Говорімо ввічливо!»
📜Модератор заходу - педагог-філолог, методист ЦКД, колишній директор школи с.Яланець, борець з чистоту української мови у щоденному вжитку - Микола Миколайович Павлишен. Використовуючи свій багатющий мовний досвід, надзвичайно пізнавально були подані формули ввічливості: привітання, знайомство, подяка, вибачення, прохання, люб'язність, прощання, запрошення, побажання, благословення, втішання та ін. Учасники мовного тренінгу ознайомились із етикетними формами спілкування та закріпили вміння виділяти звертання та добирати слова близькі за значенням.
Зараз, коли триває війна, ми боремося на різних фронтах, в тому числі й мовному. Українці гідні того щоб у мовленевому вжитку якомога частіше використовувалися милозвучні слова ввічливості.
💙💛Надзвичайно вдячні всім учасникам заходу за активність та щиро дякуємо голові громадського об'єднання Ми - Вінничани Валерію Коровію, народному депутату Лариса Білозір за оцінку нашого проекту та розуміння важливості володіння рідною мовою та її популяризації!
Сподіваємось на майбутні зустрічі та запрошуємо бажаючих приєднуватись до тренінгів з вдосконалення української мови!

Комментариев нет:

Отправить комментарий