понедельник, 14 мая 2012 г.


Радились городники

Цікаво, а головне, з користю для практичного втілен­ня новинок у присадибному господарстві пройшло січневе засідання любительського об'єднання "Щедра грядка". Його учасники з великим інтересом вислуха­ли поради голови фермерського господарства Віталія Августа з Марківки, який у минулому році займався ще й городництвом. Гарні відгуки у фермера-практика про такі овочеві культури, як помідори сортів "Марьюшка", "Яків", баклажани "Чорний принц", капусту гібридів АВАК, "Агресор", "Блоктор", "Олімп". Високим урожаєм порадували також інші культури: столовий буряк, мор­ква, цибуля, перець. Городники-любителі "вислухали його кваліфіковані роз'яснення про застосування су­часних препаратів для захисту овочевих культур від шкідників та хвороб. Він зробив свої прогнози щодо наслідків, які виникнуть, коли вступить у дію закон про продаж землі. Член клубу В.Г.Залюбівська ознайоми­ла присутніх із сортовим асортиментом квітів та овочів фірми "Свитязь".
За сприяння працівників центральної районної бібліотеки, якою керує В.П.Нагірняк, члени об'єднання переглянули відеофільми "Кизил", "Дім. Сад .Город. Виноград", "Прививка, "Обрізка дерев", познайомили­ся з особливостями формування та вирощування ви­ноградної лози, а також такої цінної культури, як кизил, способами щеплення плодових дерев, формування крони різних порід дерев. Для учасників заходу було організовано виставку літератури "Органічний дивограй".
На завершення засідання його учасники провели дегустацію овочевої та ягідної продукції, заготовленої власноруч та обмінялися насіннєвим матеріалом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий