пятница, 12 мая 2017 г.

                                                        Україна - європейський вибір

   



Відзначення Дня Європи у нашомуТомашпільському районі вже стало доброю традицією. Ось і в цьому році проведено  ряд заходів з нагоди цієї дати.
Томашпільська молодь – за європейський вектор розвитку інтеграції держави. Бо наш народ із його культурною спадщиною, гуманістичною ментальністю достойний зайняти в Європі гідне місце.
Ми живемо в унісон з Європою, мислимо по-європейськи, у нас спільні ідеали. 
"Україна – європейський вибір!" таку назву несли заходи, що проводились в рамках свята.
 О 13.00 год. в районній державній адміністрації відбулось засідання круглого столу, активну  участь у якому взяла центральна районна бібліотека. В ході засідання присутні ознайомилися з історико – туристичним проектом  «Європейці Вінничини» ініційований Вінницьким обласним осередком  Міжнародної громадської організації «Україна – Польща -Німеччина»,метою якого є популяризація та просування історичних відомостей про відомих діячів Європи,що пов’язані з Вінницькою областю,а також про вінничан,які стали відомими у європейських країнах. Директор центральної районної бібліотеки В.Нагірняк донесла до присутніх цікаву інформацію про відомі іторичні постаті та наших сучасників,які зробили вагомий внесок у розвиток як Поділля,так і Європи в цілому. Учасники заходу переглянули відеоролик «Культурні столиці Європи 2017 рік»,та презентацію книг «Європейці Вінниччини», також заслухали  коротку історичну  доповідь – «Україна ЄС». О 14.00 год. на центральній площі селища було урочисто піднято Прапор України та Прапор Європейського Союзу. Керівники району щиросердно привітали учасників свята з Днем Європи, побажали всім успіхів, благополуччя, миру та достатку



Комментариев нет:

Отправить комментарий