вторник, 22 августа 2023 г.

Світлофор потрібен всім, і дорослим і малим



🚦 Традиційно 5 серпня у світі відзначають Міжнародний день світлофора, винаходу, який допомагає регулювати рух пішоходів, автомобілістів, велосипедистів та навіть морських суден.
📙 З нагоди святкування Міжнародного дня світлофора бібліотека для дітей знайомить своїх юних читачів з історією виникнення пристрою, а в цьому допоможе їй тематична виставка літератури: «Безпека на дорогах».
А ви знали, що :
✅ У 1914 році, саме 5 серпня, з’явився перший світлофор у місті Клівленд, США;
✅ Цікаво, що світлофорний пристрій мав лише два кольори – червоний та зелений, а при їх перемиканні видавав звуковий сигнал.
✅ Уже через шість років, у 1920-му, з’явився у Детройті (США) та Нью-Йорку перший триколірний світлофорний пристрій (червоний, зелений та жовтий).
✅ В Україні же з’явився перший світлофор у місті Харків у 1936 році. Станом на 2016 рік у країні налічувалось близько 4,5 тис. цих яскравих пристроїв. Про це все розповідають книги!
Хоч у селищі, де проживають наші юні читайлики, світлофора немає та пройде зовсім небагато часу і ви станете студентами, потрапите у великі міста. Тоді слід пам’ятати - закон вулиць і доріг — це «Правила дорожнього руху». Він дуже суворий і не пробачає порушення!
Отож - світлофор потрібен всім, і дорослим і малим!



Комментариев нет:

Отправить комментарий