среда, 24 января 2024 г.

КІБОРГИ ВСТОЯЛИ - НЕ ВИТРИМАВ БЕТОН


Всеукраїнський день пам’яті захисників Донецького аеропорту було встановлено з ініціативи українських воїнів, які 242 дні боронили цей стратегічний об’єкт. Щороку, 20 січня, згідно зі спільним Наказом Міністра оборони України та Головнокомандувача Збройних Сил України, наша країна з сумом і великою гордістю вшановує пам'ять про героїзм легендарних захисників.
За офіційними даними, захищаючи Донецький аеропорт, загинули більше 200 військових.Поранення різного ступеня тяжкості отримали більше 500 бійців. Тільки в період з 18 по 21 січня 2015 року в результаті підриву окупантами терміналу ДАП загинуло 58 «кіборгів», тому 21 січня було прийнято рішення відвести українських військовослужбовців з нового терміналу, який був повністю зруйнований і не придатний для оборони. Бої за аеропорт тривали з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року і закінчились після повної руйнації старого та нового терміналів.
В обороні аеропорту також брали участь волонтери і медики. За стійкість і незламність українських захисників назвали "кіборгами". Вони стали символом мужності та відданості ідеалам вільної та незалежної України. Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну у лютому 2022 року "кіборги" знову зі зброєю у руках захищають Батьківщину.
В читальній залі Публічної бібліотеки відбулася історична година «Кіборги встояли - не витримав бетон». До заходу організована тематична виставка , та перегляд відеофільму «Донецький аеропорт. Як це було».📘🇺🇦








Комментариев нет:

Отправить комментарий