четверг, 5 июля 2018 г.

Сучасна українська література
високого рейтингу

Сучасна Україна живе не тільки політикою. Зміни, що відбуваються в суспільстві, знаходять своє відображення і в художній літературі, яка реагує на нові ситуації, запити, інтереси інших людей. Найкраще реальне життя країни презентує сучасна українська література, яка є однією з найяскравіших і найцікавіших в Європі. 
Пожвавлення літературного процесу в нашій країні сприяло формуванню потужної та цікавої літератури, яка може задовольнити читацькі смаки будь-якої аудиторії.
Зріс інтерес не лише до творчості «метрів» – В. Шкляра, Ю. Винничука, В. Кожелянка, а й до нового покоління письменників, послідовний вихід яких на літературну арену спостерігається в останні роки. Так, після Ю. Андруховича, Л. Дереша, І. Карпи, з’явилася нова генерація: Галина Логінова, Марина Соколяк, Таня Малярчук, Галина Ткачук. Наразі у всіх на слуху імена відомих українських письменників, серед них: М. Матіос, Г. Пагутяк, Л. Костенко, І. Роздобудько, А. Куркова, Ю. Андрухович, О. Забужко, С. Жадан.

Краще зорієнтуватись у сучасних тенденціях української літератури, познайомитися із найбільш яскравими та маловідомими авторами допоможе розгорнута книжкова виставка «Сучасна українська література високого рейтингу» організована на абонементі центральної бібліотеки Томашпільської ОТГ. На виставці представлені найбільш яскраві напрями та течії сучасної української літератури.


Комментариев нет:

Отправить комментарий