вторник, 20 ноября 2018 г.

Кожному мила своя сторона

Велику увагу приділяє бібліотека популяризації літератури по краєзнавству. Сьогодні збільшився інтерес читачів до її  історичного минулого. Недаремно мовиться: «Хто не знає свого минулого, то й не вартий майбутнього». 



В читальному залі публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради організовано перегляд нової літератури краєзнавчого характеру «Кожному мила своя сторона» на якому представлено книги серій «Моя Вінниччина та село і люди», започатковані журналом «Вінницький край», редактор Вадим Вітковський. Книги видані за сприяння Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької обласної ради, які своїм рішенням доповнили «Регіональну програму інформаційного розвитку та громадянського суспільства у Вінницькій області на 2016-2018 роки», пунктом «Створення літопису історії міст та сіл Вінниччини».
Традиційною формою організації і популяризації краєзнавчого фонду у бібліотеці став краєзнавчий куточок «Чарівний край серед Поділля» та «Томашпілля, колиско моя», на якому зібрана література по історії Томашпільщини, видатних людей, про природні багатства краю та самодіяльні таланти. Систематично поповнюються матеріалами з періодичних видань теки: «Історія сіл Томашпільського району», «Революція Гідності та АТО», «Томашпільський район у Великій Вітчизняній війні», «Простіть мені, мамо, що відповідь ждете і досі…», «Воїни-інтернаціоналісти – наші земляки», «Інформаційний портрет регіону», «Рідна моя Томашпільщина», «В їх творчості глибинне джерело», «Відомі томашпільчани» та ін.
Чільне місце у фонді краєзнавчої літератури займає геральдика Томашполя (герб та прапор).
Фонд краєзнавчої літератури відкритий для кожного!




Комментариев нет:

Отправить комментарий