пятница, 10 мая 2019 г.

Борець за українську свободу

До 140-ліття з дня народження Симона Петлюри – голови Директорії Української Народної Республіки, організатора і головного отамана Армії УНР, в читальному залі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради відкрилась книжкова виставка «Симон Петлюра та Українська революція».

На ній представлені книги про події Української революції 1917-1921 років, література про життя та діяльність головного отамана військ Української Народної Республіки, одного з лідерів Директорії УНР, спогади очевидців, зібрання праць С. Петлюри. Читачі бібліотеки можуть ознайомитися з історичним романом Василя Фальварочного «Симон Петлюра» в 2-х книгах, про родовід та біографію лідера української революції.
Найважливіші літературознавчі та публіцистичні твори й документи С. Петлюри опубліковано в збірнику «Статті і документи».
Про життя і діяльність С. Петлюри рекомендуємо також прочитати в книгах: В. Сергійчука «Симон Петлюра», «Видатні постаті в історії України ХХ ст.»,  «100 найвідоміших українців», «Хто є хто? Політичні портрети».
Політичний діяч запам’ятався в українській історії як непримиренний борець за українську свободу. Він без перебільшення є символом української нації.


Комментариев нет:

Отправить комментарий