четверг, 23 мая 2019 г.

Шерлок Холмс і його творець

В травні народився той, хто вигадав одного із найбільш улюблених детективів світу – письменник Артур Конан Дойл. Його ім'я і сьогодні на слуху у кожної другої людини на планеті, але чи пам'ятаємо ми того, хто створив образ геніального детектива всіх часів та народів Шерлока Холмса.


Сер А́ртур Ігна́тіус Ко́нан Дойл – британський письменник, відомий насамперед своїми детективними творами про Шерлока Холмса. Також відомі його науково-фантастичні твори про професора Челленджера, історичні романи. Крім того, він писав п'єси та вірші.
Шерлок Холмс з'являється у 56 оповіданнях і 4 повістях Артура Конан Дойла, розповідь ведеться від імені спутника Холмса доктора Ватсона. Перша книга, повість «Етюд у багряних тонах», написана в 1887 році. Остання збірка, «Архів Шерлока Холмса», опублікований у 1927 році. За кількістю екранізацій історія про Шерлока Холмса та доктора Ватсона потрапила до книги рекордів Гіннеса. На даний момент знято 210 фільмів за мотивами оповідань про Шерлока Холмса.
Одна з найкращих екранізацій – серіал «Пригоди Шерлока Холмса та доктора Ватсона» за участю Василя Ліванова та Віталія Соломіна.
Що ми знаємо про нього, і що сам автор думав про свого героя? Відповіді на ці та інші запитання допоможе знайти книжкова виставка «Шерлок Холмс і його творець» організована на абонементі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради.



Комментариев нет:

Отправить комментарий