пятница, 17 мая 2019 г.

День Європи – 2019

В Україні день Європи святкується вже впродовж 16-ти років. Наша країна прагне стати повноцінною європейською державою та увійти до Європейського Союзу.


Різні святкові заходи проходять і в бібліотеках. Головною метою яких є показати українцям, що вступ до Європейського Союзу – це дуже потрібний крок для нашої країни. В читальному залі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради до Дня Європи проходить презентація інформаційного стенда «Культурні столиці Європи –2019».
«Культурна столиця Європи» — статус міста, який призначається Європейським Союзом терміном на один календарний рік. Впродовж року місту надається можливість демонстрації свого культурного життя та культурного розвитку. Мета програми — зближення європейців на основі співпраці в сфері культури, полегшення економічного, політичного та культурного об'єднання країн.
В 2019 році Культурними столицями Європи стали Пло́вдив (давня назва Філіппополь) — місто в Болгарії, друге за величиною серед міст Болгарії, одне з найдавніших в Європі, пам'ятник античної культури та місто печер в Італії –Матера. Матера вражає стародавніми печерними поселеннями, які є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Історики називають Матеру найдавнішим містом світу після Алеппо в Сирії і Єрихона на Західному березі річки Йордан – її історії близько 8 тис. років.



Комментариев нет:

Отправить комментарий