вторник, 7 мая 2019 г.

Памятаємо. Перемагаємо

Україна розпочала нову традицію вшанування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Символом вшанування – є червоний мак, як кривавий слід від кулі. Цього року з нагоди 74-тої річниці перемоги над нацизмом Українським інститутом національної памяті було запропоновано нове гасло: «Памятаємо. Перемагаємо».
Ми памятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми памятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями обєднані нації. Ми памятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця память робить нас сильнішими.
В філіях – бібліотеках Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради проведено ряд масових заходів.
В читальному залі Публічної бібліотеки відбулася історична година «Подвигу твоєму, солдате, вклоняється світ» та презентація тематичної книжкової виставки «Салютує весна перемозі великій». В філіях – бібліотек сіл Горишківка, Нетребівка та Ракова організовано книжкові виставки «Свято, що гуртує покоління», «Подвигу народному жити вічно», «Не згасне память та вічна слава».
Книжкові експозиції включають матеріали, що висвітлюють події Другої світової війни, зокрема важливу роль України у перемозі над нацизмом.




Комментариев нет:

Отправить комментарий