вторник, 25 июня 2019 г.

Сила закону - сила держави

День Конституції України – одне із наймолодших свят сучасної України. У цей день, 28 червня ми віддаємо данину поваги символам держави, що пройшли довгий героїчний шлях.



Конституцію України було прийнято Верховною Радою України на її п’ятій сесії 28 червня 1996 р. Цей день тоді ж було проголошено державним святом українського народу.
Цікаво, що першою вітчизняною конституцією вважається Конституція гетьмана Пилипа Орлика. Ми можемо пишатися тим, що ця Конституція, прийнята 5 квітня 1710 року, була однією з перших у Європі та світі, адже конституцію Сполучених Штатів Америки було схвалено лише 1787 року, конституцію Франції та Польщі – 1791 року, конституцію Російської імперії – 1905 року.
В рамках святкування Дня Конституції України в читальному залі Публічної  бібліотеки Томашпільської селищної ради представлено книжково-ілюстративну виставку «Конституція України: від гетьмана до президента». На виставці представлена література, яка відображає найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України.


1 комментарий:

  1. If you're trying to lose fat then you certainly have to try this totally brand new personalized keto meal plan.

    To create this keto diet, licensed nutritionists, personal trainers, and professional chefs joined together to develop keto meal plans that are effective, suitable, money-efficient, and enjoyable.

    Since their grand opening in early 2019, 100's of people have already remodeled their figure and well-being with the benefits a smart keto meal plan can give.

    Speaking of benefits; in this link, you'll discover 8 scientifically-proven ones provided by the keto meal plan.

    ОтветитьУдалить