четверг, 2 ноября 2023 г.

КНИГА ЖИТТЯ ВАСИЛЯ КОБЦЯ

 

✒️ 4 листопада виповнюється 80 років від дня народження Василя Дмитровича Кобця відомого вінницького письменника, журналіста та громадського діяча.
📙На абонементі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради до ювілею письменника організовано книжкову виставку «Книга Життя Василя Кобця.»
Творчий доробок Василя Кобця представлений у дванадцятитомнику. В ньому вміщені твори, написані та видані протягом усієї творчої діяльності – від першої поетичної збірки «Жайворонки серця» до нарисів, оповідань, повістей, романів і перекладів.
🏞 За життя письменник встиг написати книгу про історію рідного села Слободище, яку пізніше було видано його родиною в серії Видавничого Дому «Моя Вінниччина».
📘 Творчість письменника високо оцінена. Він є лауреатом літературних премій імені Михайла Коцюбинського, Миколи Трублаїні, Михайла Стельмаха, Володимира Забаштанського, Міжнародної премії імені Василя Стуса, Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка та премії імені Івана Богуна за громадську діяльність. Нагороджений орденами Св. Архистратига Михаїла, Св. рівноапостольного князя Володимира Великого, Покрова Пресвятої Богородиці, почесною відзнакою «За заслуги перед Вінниччиною».
🍂Пам’яті знаного земляка, талановитого письменника Василя Кобця у 2023 році заснована Всеукраїнська літературна премія його імені для талантів року в номінаціях поезії та прози.
Відійшов у вічність Василь Кобець 23 грудня 2020 року. Упродовж усього свого життя письменник невтомно трудився на літературній ниві, ділився досвідом з молоддю, брав активну участь у громадському житті, спонукав берегти історичну пам’ять, надихав нас любити Україну та був справжнім патріотом своєї країни.🇺🇦

Комментариев нет:

Отправить комментарий