пятница, 17 ноября 2023 г.

РУБРИКА «ПО КНИГУЄМО!» ПРЕДСТАВЛЯЄ:

Роман Євгенії Кузнєцової «Спитайте Мієчку»

📘Євгенія Кузнєцова - сучасна вітчизняна письменниця, перекладачка та науковиця. Народилась у Кривому Розі, дитинство минуло у Хомутинці та у Вінниці.
🖊Працювала у газеті «Kyiv Post» та консультантом ООН й ОБСЄ, у 2015 році здобула ступінь доктор філософії в іспанському Університеті Деусто в галузі міжнародних та міжкультурних досліджень.
📙Книга Євгенії Кузнєцової «Спитайте Мієчку» стала справжнім бестселером та увійшла у короткий список Книга року ВВС-2021.
🍏🍎Три сестри Лілічка, Марта та Мієчка (Соломія) їдуть до бабусі Теодори, в старий будиночок з яблуневим садом, де минуло їхнє дитинство - щоб «сховатися» від дорослих проблем і рішень. Тут вони сподіваються знайти душевний спокій і хоча б на літо забути про свої проблеми:
«І чого ви поприїзджали? – спитала бабуся. Її питання ніяк не могло образити, тому що це питання - переживання. – Перевал, ба, - сказала Лілічка. І довго будемо перевалюватися? - поки літо скінчиться. – Нехай» …🌻
👭 Сестри проживають особисте життя в усіх його проявах, шукають сенс буття, але щоб з ними не траплялося – вони завжди підтримують одна одну: «За кілька секунд на Мієчку налетіли усі її дитячі страхи - коли вона маленькою тулилася до Ліліччиного боку вночі і уявляла, що в цьому будинку, в цьому світі й у цьому безкінечному космосі вони зовсім самі…»
🍂Смерть та похорон бабусі Теодори заставили жінок по новому подивитись на будинок дитинства, сад з запашними яблуками та плинність життя: «Священник читав, люди згадували покійну, хоча її могли згадати лише ті що з нею жили ,кого вона бавила, годувала, сварила…»
📗🍎Читачі, які мають досвід життя в селі а чи просто гостювали колись у бабусі, відчують легку ностальгію й бажання ще раз зануритися в ту чудову атмосферу…



Комментариев нет:

Отправить комментарий