пятница, 17 ноября 2023 г.

РАДИЛИСЯ БІБЛІОТЕКАРІ

Професія бібліотекаря вимагає глибокої обізнаності з усіма складовими бібліотечної діяльності, систематичного оновлення знань, постійного ознайомлення з новими фаховими вимогами сучасності.

В Публічній бібліотеці Томашпільської селищної ради відбувся семінар бібліотечних працівників на тему: «Бібліотечні практики, соціокультурні ініціативи залучення до читання».
🌹Семінар розпочався з вручення грамоти Департаменту гуманітарної політики Вінницької ОДА за особистий внесок у розвиток бібліотечної справи та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек завідувачу бібліотеки-філії с.Кислицьке Ніні Коваль. Також вручено сертифікати учасникам обласного конкурсу буктрейлерів «Незламна, єдина - Україна моя!», представлено новопризначених працівників.
Директор бібліотеки Тетяна Кушнір у своєму виступі окреслила основні пріоритети діяльності Публічної бібліотеки, провела навчальний практикум. Завідувачам бібліотек-філій були представлені нові затверджені форми звітності, а також надані інструкції щодо їх заповнення.
Методист бібліотеки Галина Чорна розкрила нові аспекти інновацій в бібліотечній роботі та виклала методику проведення традиційних форм роботи. Також було надано інструктивно-методичні рекомендації з планування роботи на наступний рік.
По питанню «Цифрові послуги та сервіси бібліотек громади, ведення сторінок в соціальних мережах - детальний аналіз підготувала бібліотекар по інформаційних та комп’ютерних технологіях Оксана Сергійчук. Бібліотекар абонементу Антоніна Козак презентувала літературу проєкту «Польська полиця в бібліотеці».
Також в ході семінару, було висвітлено кращі практики та історії успіхів бібліотек України.
Семінар сприяв обміну досвідом між бібліотечними працівниками, був корисним з точки зору набуття та подальшого використання отриманої інформації у роботі з читачами.









Комментариев нет:

Отправить комментарий