четверг, 7 декабря 2023 г.

В РАМКАХ ТИЖНЯ ЧИТАННЯ 2023


📚📙
Рубрика «ПО КНИГУЄМО!» представляє книгу Ольги Дубчак «Перемагати українською. Про мову ненависті і любові». Авторка книги працює головною редакторкою видавництва Віхола, кандидатка філологічних наук, аудіредакторка, літературна редакторка. В книзі йдеться про ненависть до ворогів, про те, що можна не соромлячись називати зло своїми іменами – «рашисти», «кацапи», «москалі». Ми змальовуємо для себе зневажений образ ворога за допомогою певних слів: «Якщо ви думали, що історію про російську щелепу вигадав хтось, хто ненавидить росіян, то ви неабияк помилялися. Так стверджують вони самі».
«Колись це було кумедно просити росіянина вимовити слово паляниця. Проте коли рашисти «полізли» на Україну, це слово перетворилося на справжній шиболет». Шиболет – це слово- пароль, що дає змогу за вимовою перших звуків виявити, своя людина чи чужа (до речі вислів "шиболет" із Бібліії). А головне, ця книжка – про мову Перемоги, про найкращу мову у світі – українську!🇺🇦 Розмовляючи українською ми робимо боляче ворогові, а це вже немало.
В час війни наша рідна мова зігріває душу по-особливому. Прийнявши рішення забувати російську й учити українську, ми переходимо на бік світла і добра.💛💙
Наша мова вміє давати відсіч ворогам і бути твердою крицею, однак для українського народу вона є передусім домом буття
📖📘Книжка «Перемагати українською» - це про плекання українського слова й прагнення берегти його попри все.
Пропонуємо до перегляду буктрейлер на книгу, який створнено Липівською сільською бібліотекою - філією

Комментариев нет:

Отправить комментарий